Meteen naar de inhoud

Hoe ontwerp je een tuin?

Hoe ontwerp je een tuin?

Vaak begint het te kriebelen om de tuin aan te pakken als de bestrating begint te verouderen, de beplanting uit de borders groeit en alles z’n beste tijd gehad heeft. Dan komen we al snel op de volgende vraag: Hoe ontwerp je een tuin? Er zijn veel dingen die eigenlijk al in de beginfase meegenomen moeten worden. Hoe is de ligging qua zon, bent u een zonaanbidder of zoekt u het liefst de schaduw op? Wilt u een mooi stuk (kunst)gras in uw tuin, veel beplanting of juist niet? Zo zijn er vreselijk veel punten die in deze fase belangrijk zijn. Welke materialen zijn er te koop en wat is er te combineren? Voor het ruime assortiment aan bestratingsmaterialen bent u altijd welkom op ons ruime en overzichtelijke showterrein in Nunspeet!

Bij de vraag: Hoe ontwerp je een tuin? is de tweede vraag: Doet u dit zelf?

Natuurlijk komt u zelf heel ver, misschien kunnen we u helpen om naar onze inspiratiepagina te verwijzen, zodat u hier nog meer ideeën op kunt doen. Toch zien we vaak dat er binnen bepaalde lijnen gedacht wordt en dat er veel meer mogelijk is dan dat wij zelf bedenken voor onze eigen tuin. Daarom is hulp bij de vraag: Hoe ontwerp je een tuin? toch in de meeste gevallen welkom. Onze ontwerpers denken vaak op een andere manier en hebben een enorme materialen kennis, zodat ze iets moois en passends kunnen maken. En het allermooiste is dat u eigenlijk via uw scherm vast door uw tuin kunt lopen zonder dat hij daadwerkelijk aangelegd is!

Hoe ontwerp je een tuin? en wat kost het als een ander dat voor mij doet

Natuurlijk zitten er kosten verbonden aan het maken van een 3D tuinontwerp. Wij kunnen natuurlijk niet voor niets werken, maar we zijn met verschillende programma’s wel zover dat we het tegen hele scherpe prijzen kunnen doen. In de praktijk kunnen deze kosten vaak terugverdient worden tijdens het bestellen van de materialen en bij de aanleg. Een aantal meters bestrating overhouden is vaak al even duur als een ontwerp. Kijk dus nog eens rustig op onze website voordat u beslist of u zelf uw tuin ontwerpt of dit aan ons uitbesteed.